Categories:

Guidningar i Lurö skärgård

Under veckan som gått har jag haft flera guidningar i skärgården och en fiskeguidning på Vänerlax. Det har varit strålande väder och väldigt nöjda gäster som njöt av vad skärgården har att erbjuda.

Under tisdagen hade jag en grupp med på en guidning i Lurö skärgård där vi kunde uppleva både magiska Vithall med sitt museum och ytterskärgården innan vi åt en fantastisk lunch på Lurö Gästhärbärge och Krog.

Under onsdagen hade jag med mig reporter och fotograf från NWT som ska skriva en artikel om mina guidade turer i Lurö skärgård. Jag visa dem några guldkorn och vi kunde se Havsörn flyga upp ganska nära samt flertalet Små- och Storspov som rastar i skärgården. Fantastiskt. Det blir kul att se hur deras reportage blir i slutändan.

Sen bar det iväg ned till Läckö Slott och Naturum Viktoriahuset för möte om Vänerns fågelinventering som i år firar 30 år. Där samlades alla inventerare (några saknades) och sen hade vi trevliga samtal om dåtid och framtid.

På torsdagen var det guidning av större sällskap i skärgården. Vi åkte ut med Luröbåten och hade en fantastisk dag med många trevliga samtal och observationer. Bland annat Röd Glada, Bivråk, Årta, Småspov och Rödbena. Även blomman Granspira som börjat blomma.

Lunch på Lurö Krog som jag erbjuder som tillägg vid mina guidningar. Idag Vänerlax! Rekommenderas!

Under fredagen var det fiskeguidning på schemat och en belgisk Tv-produktion som ville filma laxfiske och Vänern. Vi hade återigen en superfin dag och många trevliga samtal och kontakter knöts under dagen som kommer ge fina samarbeten framöver. Riktigt kul och spännande. Tyvärr var fisket trögt och endast en abborre och ett hugg. Men bättre lycka nästa gång.

Belgisk TV-produktion och Vänervård guidar om Vänern som imponerade på produktionsteamet.

Comments are closed

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Cover for Vänervård
843
Vänervård

Vänervård

Upplev Vänern med Vänervård. Båtturer, fiske, guidning

2 days ago

Vänervård
Torsdagen den 4.e juli har jag två bokade platser till Djurö. Är man "bara" 2 personer och vill till Djurö så är det alltså ett tillfälle att boka. Kontakta mig i så fall.Från Ekenäs, Säffle, kl 09.00 och hemma senast 17.00. ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 days ago

Vänervård
"1877 var en mycket svår isvinter. Fartygen satt fast i ismassorna i mitten av maj. På midsommarnatten var det alldeles stilla och klart väder och vid midnatt var det frost. Över hela sjön blev det tunn nybildad is"Anteckningar från boende i Lurö skärgård. ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Vänervård
Reportage om min verksamhet i NWTs sommarbilaga som kom ut idag. Gå gärna in och läs det fina texten där. Vi hade en strålande fin vårdag där ute och det är alltid så inspirerande att komma ut och visa upp skärgården när den vaknar till liv. Något jag rekommenderar. Vill man uppleva Vänern och få en lite vidare inblick i natur- och kultur så rekommenderar jag att man bokar en guidning. Då får man se pärlorna i Lurö skärgård under min vägledning. Perfekt om ni vill visa Vänern med vänner eller om ni är ett sällskap som behöver avkoppling och upplevelse som sticker ut. Lugnt tempo bland kobbar och skär. Och avsluta med utsökt lunch/middag på Lurö krog med Vänerfisk på menyn. Kan inte bli annan än succé 👌Ring mig på 070-622 16 93 och boka er upplevelse! ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Vänervård
Experience Lake Vanern. Read more via link belowbook.visitnorth.se/en/vanervard ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

Vänervård
I förrgår hittade jag nya lokaler med den ovanliga och hotade Hartmansstarren. Idag är jag å inventerar och letar nya lokaler på St. Sönnervass som tidigare haft 1 känt strå. Men nu kan vi konstatera att arten är väl etablerad. 8 nya lokaler har jag hittat! Fantastiskt. Och gänget i bilden skapar förutsättningar för att de ska finnas kvar här i framtiden. Och vårens gräsbränning ger betydligt bättre förutsättningar för både inventering å bete. ... See MoreSee Less
View on Facebook