Båtturer till Djurö Nationalpark

Ja nu börjar våren komma och jag sitter och tittar på bilder från förra årets båtturer till Djurö Nationalpark. Det blev en hel del nöjda gäster som fick besöka Nationalparken och jag vill minnas att vädret för det mesta var bra. Vänern är ju en av de soligaste platserna i Sverige och det är ofta bättre väder på Vänern än vad prognosen visar. Däremot kan ju vinden vara stökig och det blev några inställda turer i Juli. Hade vid flera tillfällen med mig gäster som lätt blev sjösjuka och trots frisk vind vid hemfärd var de mycket nöjda med överfarten. Jag kan med min båt köra uppe på vågorna och därmed blir det lite stabilare än att ligga och rulla. Därför känns inte sjön så besvärande men ibland får man som sagt var ställa in. Finast tid är väl egentligen vår/försommar och sensommar. 2023 var September magisk på Vänern!

Comments are closed

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Cover for Vänervård
837
Vänervård

Vänervård

Upplev Vänern med Vänervård. Båtturer, fiske, guidning

1 week ago

Vänervård
Gräsbränning på St. Sönnervass. Lite fuktigt men det går. ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

Vänervård
Hämtar å drar rätt bojtåg som isen tagit med sig i vinter. Strålande fin dag! Mängder med transträck över skärgården. Underbart ☀️ ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Vänervård
Den 25.e april kl 18.00 kommer jag hålla ett föredrag om Lurö skärgård på Naturum Mariebergsskogen. Föreläsningen kommer ta avstamp i mitt perspektiv på Lurö skärgård, natur, kultur, arter och allt däremellan.Just nu pågår en utställning genom Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening med bilder och texter om Lurö skärgård på Naturum Mariebergsskogen. Väl värt ett besök och inspireras och kanske än bättre uppleva det själv i sommar. ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Vänervård
Ett av mitt mest användbara redskap är min enaxlade traktor. Det är en enklare typ av maskin med ett kraftuttag där man kan, likt en vanlig traktor, koppla på olika redskap. Maskinen får därför många olika användningsområden. Genom att byta redskap kan olika arbetsuppgifter utföras. Jag har i många år använt den enaxlade traktorn till slåtter och räfsning av ängar. Utöver det har jag nu också en betesputs och en stubbfräs. Stubbfräsen syns på bild och gör ett utmärkt arbete.Fördelen med en liten smidig maskin är att den är lätt att flytta mellan olika arbetsplatser och uppdrag. För mig innebär det ofta mellan olika öar. Genom att köra ned traktorn i båten kan jag snabbt åka till en annan ö och arbeta, eller köra in den i min Transporter och flytta den med bil. Mycket smidigt och kanske rent av en förutsättning för att utföra arbetena. Modellen är en Ferrari 380 med hydrostatisk drift. Något som jag verkligen uppskattar och underlättar mitt arbete mycket då man slipper att växla för att uppnå en viss fart (som på äldre modeller utan hydrostatisk drift).Så fort våren väl bestämmer sig för att komma ordentligt ska jag ta med mig traktorn ut på Lurö för att fräsa stubbar i restaurerade ängar. Att få bort stubbar underlättar framtida skötsel betydligt och något jag anser vara värt mödan att göra. Det är en hel del som ska hinnas med i Lurö skärgård innan sommarsäsongen anländer 🌼🌞 ... See MoreSee Less
View on Facebook