Om oss

Hej!

Jag heter Martin Sandmark och bor utanför Karlstad och driver företaget Vänervård. Med ett högt kunnande och engagemang erbjuder vi olika tjänster i Vänerområdet.

Vad gör vi?

Grunden i verksamheten är olika typer av landskapsvård som exempelvis naturvård, friluftsliv och kulturvård och arbetar som tillsynsman i Lurö- och Millesviks skärgårdar.

Vi erbjuder upplevelser på Vänern så som personliga guidningar, transfer, fiske eller skräddarsydda upplevelser.

Kompetens

Jag som driver företaget Vänervård har ett djupt och brett engagemang för Vänern. Jag har avlagt examen på Göteborgs Universitet i Landskapsvårdens Hantverk som är en utbildning med både praktisk och teoretisk landskapsvård. Jag har högt kunnande om Vänerns natur- och kultur och har i 20 års tid studerat och arbetat med enbart Vänern.

Jag har sedan barnsben varit på sjön och då framförallt Vänern. Kunskapen och erfarenheten om sjön är stor och jag har förutom förarintyg för båt även Fartygsbefäl klass 8. 

Mitt stora fritidsintresse är fiske och natur. Jag tillbringar mycket tid på sjön när jag fiskar och har lång erfarenhet av trollingfiske på Vänern.

Kontakt

Vill du veta mer om vilka tjänster jag erbjuder så går det bra att ringa mig på 070-622 16 93 eller skicka mig ett mail på martin.sandmark[at]vanervard.se


Båten som används är en Arronet 23 5 Surprice Work. Båten är väl anpassad för den verksamhet Vänervård bedriver och används vid landskapsvård och turistverksamhet. 

Båten passar bra för guidningar i skärgården och med bogporten går det enkelt att komma iland även på otillgängliga platser. Båten är lämpligt för personer som har rörelsesvårighet då båten möjliggör lätt i- och urstigning om så krävs.

I hytten kan 5 gäster sitta bekvämt. Båten kan maximalt ta 7 gäster. Båten är utrustad med den senaste marina tekniken för säker navigering. Livräddningsflottar finns och flytvästar finns att låna inför varje tur.