Ja nordosten kom tillbaka och det tog inte många minuter innan Vänern blev isig igen. Idag, natten mot den 8.e februari, var det i norra Vänern -15 grader och söderut ned mot -10. Detta tillsammans med relativt svaga vindar har gjort att i stort sett hela Dalbosjön lagt sig igen samt stora delar av Värmlandssjön. På Värmlandssjön verkar vinden ändå flytta på isen och det är ett stort isflak (20 * 20 km) på drift mellan Djurö och Värmlandsnäs. Is ligger i hela Norra Vänern ut till Tärnan Fyr. Det är ofta det blir is ungefär till den linjen. Notera också hur det ligger is utmed hela Värmlandsnäs ned till Lurö skärgård.

Det är is av många sorter på Dalbosjön. Men troligen rätt så fräcka ytor att åka skridskor på mellan Åmål och Lurö, söder om den äldre krossisvallen. Notera dock att det är rätt mycket råkar och uppsprucken is, framförallt i norra Vänern.

UPPDATERING kl 17

Isen på Vänern har rört sig mycket under dagen trots relativt svag vind, 4-6 m/s nord eller nordost. Isen på Dalbosjön har tryckts ned mot SV och skapat en stor råk utanför Lurö upp mot Millesviks skärgård. Nyisen norr om Djurö har försvunnit och isen utanför Värmlandsskärgården har drivit söderut och fått större mellanrum, dvs. stora flak och öppnor emellan.

Comments are closed

maj 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Cover for Vänervård
837
Vänervård

Vänervård

Upplev Vänern med Vänervård. Båtturer, fiske, guidning

2 weeks ago

Vänervård
Ikväll har jag föreläsning om Lurö skärgård på Naturum Mariebergsskogen som börjar kl 18.00. Det blir bilder och vad jag jobbar med i Lurö skärgård. Kom med och inspireras för en resa ut bland holmar och skär i sommar! Välkomna! ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Vänervård
Gräsbränning på St. Sönnervass. Lite fuktigt men det går. ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Vänervård
Hämtar å drar rätt bojtåg som isen tagit med sig i vinter. Strålande fin dag! Mängder med transträck över skärgården. Underbart ☀️ ... See MoreSee Less
View on Facebook