Categories:

I fredags kunde vi äntligen komma ut till Jäverön igen och fortsätta med arbetet på Jäverö äng. Ön har under en period inte varit tillgänglig pga. att färjan varit fastfrusen och isen över sundet varit lite för dålig för att ta bilen över. Visserligen hade man kunnat gå över, men jag har ju lite utrustning med mig så det har inte varit ett alternativ. Men nu kom vi äntligen ut och jag fortsatte arbetet med den nedre delen av Jäverö äng och ned mot sjön.

Efter en dags arbete bestämde vi oss för att stoppa där och vara nöjda med denna etapp. Om några år kan man fortsätta om behovet finns, men just nu finns det ingen anledning att såga ned fler träd och dra på sig ökade kostnader med skötsel. Allt finansieras ju av en privat markägare så det är viktigt att tänka på kostnaden.

Vi eldade upp en hel del ris och området börjar nu ta form. Det ska bli väldigt intressant att följa utveckling kommande år och jag hoppas verkligen att det blir skötsel av ängen framöver.

Strandängen norr om Jäverö äng. Här växer några almar, hassel och lind. Vi har även sparat, till höger i bild, al och en äldre björk. Föryngring av hassel sker spontant och kommer att gynnas under framtida skötsel.

Strandängen norr om Jäverö äng. Här växer några almar, hassel och lind. Vi har även sparat, till höger i bild, al och en äldre björk. Riset eldade vi upp under dagens arbete.

Tags:

Comments are closed