Idag passade jag på att åka en längre tur med nya arbetsbåten. Det har kommit 3 dm nysnö och det blir så vackert med tung snö i skärgården när vattnet är öppet. Så jag tog en sväng för att fota gammeltallarna på Bärön. Det var oerhört stilla och lugnt där ute idag. Vattentemperaturen visade på modiga 2,5-3 grader och det hoppas jag ska räcka för att isen ska hålla sig borta under kommande köldknäpp. Storvänern är 5 grader så den lär inte frysa än på ett bra tag.

Jag hårdtestade arbetsbåten och den levererade bra. Jag fick chansen att gå igenom elektroniken ordentligt och lära mig alla inställningar och hur motorn ska gå för bästa körekonomi. Dessutom fick jag vid strandhuggen prova bogporten som gör landstigningen mycket smidig och enkel. Nu slipper man kliva över en hög reling för att komma iland. Det blir perfekt under kommande arbeten men även vid mina guidningar. Det går ju även att ta med rullstolsburna personer ut i skärgården vilket känns inspirerande att kunna erbjuda. Dock krävs lite förbättringar och justeringar av båten innan jag kan leverera. Men jag jobbar på det!

Min arbetsbåt, Pioner Multi III, testades hårt idag. Dagens första strandhugg var på Onsön.

Min arbetsbåt, Pioner Multi III, testades hårt idag. Nu fick jag chansen att prova bogporten och det var fantastiskt smidigt att gå iland från den. Dagens första strandhugg var på Onsön.

Bäröns sydsida

Bäröns sydsida

En selfi från Bäröns gammelskog. Fantastiskt vackert med all nysnö i de gamla träden. Och vilket lugn det är där ute såhär års. Riktig vildmark!

En selfi från Bäröns gammelskog. Fantastiskt vackert med all nysnö i de gamla träden. Och vilket lugn det är där ute såhär års. Riktig vildmark! Ja jag trivdes riktigt bra idag och frös inte det minsta. Bärön är en av mina destinationer för guidningar och transporter. Läs mer under flikarna här ovan.

Tags:

Comments are closed