Har slagit ned åkern vid Stenstaka för att fåren ska få bättre bete. Man kan notera att åkern, som i vissa områden omgärdas av ängar, har en relativt fin flora. Åkern är av fuktängskaraktär och är frodig. Förra året slog jag och bärgade höet men i år får det ligga. Men jag har noterat ganska riklig förekomst med darrgräs och även noterat två orkidéer, Jungfru Marie Nycklar samt Nattviol (två ex).

Nu tar jag midsommarledighet och är ”ledig” någon vecka innan slåttern drar igång igen. Det blir förhoppningsvis tid att spana in den intressanta häckningen av Skräntärna som observerats utanför Lurö i år. Verkligen superfränt att ha en sån ”havsfågel” häckande i skärgården så den vill jag spana in lite extra om jag får tid.

Trevlig sommar!

Nattviol på Lurö Stenstaka

Tags:

Comments are closed