På torsdags förmiddag var jag inne på läkarundersökning ang. mitt skadade öga. Det hade läkt bra och det såg bra ut. Så jag friskskrev mig direkt och åkte iväg på en inbokad guidning med kommunrepresentanter runt om i Värmland. På Långerudden kunde vi observera ”riklig” förekomst av den ovanliga sandvargspindeln. Jag har besökt sandstranden ofta och det var onekligen den högsta förekomsten jag hittils noterat, kanske uppemot 30 hål. Och då gick vi bara förbi sandstranden och letade inte aktivt! Fantastiskt kul!

Vinden var frisk och på Kvinnholms sand fick vi se riktig sanddrift! Otroligt häftigt att få skåda detta ”live”. Jag har sett det vid flera tillfällen tidigare, men aldrig så ”omfattande” som idag. Det verkligen ”rök” om stranden när vindbyarna for fram. Ja det var intressant att skåda.

En mycket lyckad dag även om vi inte fick se några myrlejon.

På kvällen for jag ned till ostkusten för att fotografera vågor i solnedgången. Tyvärr kom ett elakt moln och lade sig för precis som solen gick ned. Så det blev inte så lyckat, men några fina bilder blev det iaf.

Vågorna kastar sig in mot klipporna vid Baggerud.

Vågorna kastar sig in mot klipporna vid Baggerud.

Tags:

Comments are closed