Natur- och kulturguidning

Guidning i Vänerskärgården

Vänern erbjuder fantastisk natur. Kanske vill ni uppleva det  tillsammans med familj och vänner eller som ett företagsevent? Nu har ni möjlighet att ta del av unika naturupplevelser under guidning av Vänerkännaren Martin Sandmark på Vänervård.

Vi erbjuder guidningen till destinationer i Vänerns norra. Efter överenskommelse hämtas ni upp vid brygga och sedan åker vi en tur genom skärgården. Landstigning sker på en ö där guidning sker om Vänerns natur- och kultur, samtidigt ges ni möjlighet att äta er egen medhavda fika eller mat. Vi tar en kort promenad på ön för att sedan återvända till bryggan. Beroende på destination och bryggplats tar guidningen mellan 3-4 timmar.

Båten tar upp till 5 gäster. Skepparen har Skepparexamen klass 8 och godkända försäkringar för kommersiell trafik. Flytvästar finns ombord och som alltid när det gäller sjön så är det vädret som sätter gränser för om turen går att genomföra eller inte. Vid dåligt väder flyttas turen till annat passande datum.

Om ni har svårt att gå eller är rullstolsbunden så har vi möjlighet att ta er ombord via den fällbara bogporten som möjliggör enkel landstigning. Tag kontakt så får ni veta mer!

Guidningar i Vänerskärgården

Segerstads skärgård

Utgångshamn är Åsundasundet på Segerstad men kan anpassas utifrån kundens önskemål, exempelvis Skutberget eller Skoghall. Guidningen sker med en båttur genom skärgården och sedan landstigning på ö för fika och vidare guidning av Vänerns natur- och kultur. Beroende på utgångshamn tar guidningen ca 3 timmar. Enklare lunch eller medhavd fika kan intas på ön.