Guidning i Vänerskärgården

Vänern erbjuder fantastiska natur- och kulturupplevelser. Kanske vill ni uppleva det tillsammans med familj och vänner eller som ett företagsevent? Nu har ni möjlighet att ta del av unika naturupplevelser under guidning av Vänerkännaren Martin Sandmark på Vänervård.

Vi erbjuder guidningen till destinationer i Vänerns norra skärgård. Efter överenskommelse hämtas ni upp vid brygga och sedan åker vi en tur genom skärgården. Landstigning sker på en ö där guidning sker om Vänerns natur- och kultur, samtidigt ges ni möjlighet att äta er egen medhavda fika eller mat. Vi tar en kort promenad på ön för att sedan återvända till bryggan. Beroende på destination och bryggplats tar guidningen mellan 3-4 timmar.

Båten tar upp till 6 gäster och är en öppen båt på 5,3 meter. Läs mer om båt  här. Skepparen har Skepparexamen klass 8 och godkända försäkringar för kommersiell trafik. Flytvästar finns att låna och som alltid när det gäller sjön så är det vädret som sätter gränser för om turen går att genomföra eller inte. Vid dåligt väder flyttas turen till annat passande datum eller ställs in enligt överenskommelse.

Om ni har svårt att gå eller är rullstolsbunden så har vi möjlighet att ta er ombord via den fällbara bogporten som möjliggör enkel landstigning. Tag kontakt så får ni veta mer!

Guidningar i Segerstads skärgård

Utgångshamn är Åsundasundet på Segerstad några mil väster om Karlstad dit ni tar er med bil. Parkering finns. Där hämtas ni för en båttur genom skärgården i lugnt tempo och sedan landstigning på ö för vidare guidning av Vänerns natur- och kultur. Guidningen ta ca 3-3,5 timmar. På ön finns sittbänkar (även under tak), en raststuga där man kan gå in å få skydd, faciliteter, vandringsled och storslagen natur. Guidning sker genom en kort vandring över ön (totalt ca 500 meter) med rast och förtäring av medhavd fika på öns södra sida med storslagen utsikt över Vänern innan vi återvänder till båten och hemfärd. 

Terrängen är inte krävande utan en vanlig skogsstig. Det rekommenderas att man har lämplig klädsel och skor. Flytvästar finns att låna. Hund får tas med om övriga i sällskapet tillåter det. Hund ska inom reservatet hållas kopplad. 

Måste förbokas.

Pris per guidad tur : Från 4500 kr inkl 6% moms