Havsörnssaffari

Havsörnssaffari i Vänerskärgården

Jag hämtar upp er vid brygga och tar er med på en tur genom Vänerns skärgård där vi spanar på fågel och förhoppningsvis havsörn. Turen tar ca 3 timmar och halvvägs in i turen stannar vi till på en ö där man kan inta medhavd mat/fika. Efter pausen åker vi vidare och har vi inte sett örn på den första delen söker vi vidare i andra delar av skärgården på vår resa hemåt. Guidning om skärgården sker kontinuerligt och jag svarar gärna på frågor om natur och kultur vid Vänern.

Båten som används är 6 meter lång och har hytt. Här sitter man varmt å bekvämt även i sämre väder. Skulle det bli kallt så slår man på värmaren och det blir varmt å behagligt under de mest ruggiga av dagar. Båten är utrustad med ekolod, plotter, radar, VHF med mera och är säker och sjöduglig. Inne i båten sitter några personer och på akterdäcken kan man sitta ute i vädret och även ställa upp tubkikare.

Två alternativa platser för safari finns. Dels Segerstads skärgård och dels Lurö skärgård. För Lurö skärgård krävs en längre resa med bil ut till Ekenäs där påstigning sker och för Segerstads skärgård sker påstigning i Åsundasundet. Andra platser går att ordna, exempelvis från inre hamn i Karlstad. Kontakta mig för mer information om vilket som passar.

Flytvästar finns att låna och som alltid när det gäller sjön så är det vädret som sätter gränser för om turen går att genomföra eller inte. Maximalt antal gäster är satt till 5 personer.

Pris från 1500 kr / person och minsta debitering är 3 personer. För företag exkl. moms.

Kontakta mig för mer information eller bokning

info(at)vanervard.se

eller på mobil : 070 – 622 16 93