Fiske- och naturguidning i Vänerskärgården

Fiskeguidning

Välkommen med mig ut på Vänern för att fiska efter sjöns beryktat stora fiskar. Jag har fiskat hela mitt liv och har över åren fångat otal många stora fiskar på Vänern. Nu kan du följa med mig i jakten på din drömfisk! 

Du kan fiska efter gädda eller abborre, från en topputrustad båt och erfaren fiskeguide. Metoden är trollingfiske eller spinnfiske. Fisket erbjuds på olika platser i Vänern och under olika årstider. Under vår och höst är gäddfisket bra i Vänern, under sommar och höst är abborrfisket bra. Under vinterhalvåret, i mån det är möjligt, erbjuds fiske efter gädda. Guidningar tar ca 6 timmar. Maximalt 4 gäster.

Skärgårdsguidning

Genom mitt starka engagemang och mångåriga jobb i Vänerskärgården har jag en gedigen kunskap om Vänern som jag gärna vill dela med mig av. Att följa med ut på en guidning i skärgården ska vara en upplevelse som man bär med sig länge!

Guidningar erbjuds i både Segerstad- och Lurö skärgård och är för hela familjen. Turen går från bryggan ut i skärgården där vi förhoppningsvis får se olika fåglar och havsörn. Vi går i land på en ö där vi går en kort promenad på ön och ni blir visade olika naturvärden och vad som är speciellt med platsen. Vi fikar på ön och sedan åker vi tillbaka till bryggan där ni släpps av. Flytvästar finns att låna. Guidningar tar ca 3-4 timmar. Maximalt 5 gäster.