Den 20.e-21.a maj hade jag en guidning på Lurö. Vädret var perfekt och lördagen ägnades åt en vandring på Lurö till kyrkoruinen och tillbaka. Jag pratade om öns natur- och kulturvärden. På söndagen var vi uppe tidigt och for ut i skärgården och gick i land på en ö för att spana på fågel. Tyvärr visade det sig vara mindre aktivitet denna morgon men vi fick se en hel del arter ändå. Dock ingen havsörn som jag nästan har garanti på i Lurö skärgård. Men så är det…man ska inte lova för mycket 🙂

Allt som allt var det lyckade guidningar och jag lämnade nöjda gäster på Stenstaka där de tog vidare färd in mot Ekenäs. Lurö är fantastisk i maj och jag rekommenderar verkligen att man besöker ön under försommaren. Med eller utan guide 🙂

En uppskattad morgontur i Lurö skärgård.

Tags:

Comments are closed