Fiskeguidning

Fiskeguidning erbjuds under årets alla månader. För mer oerfarna gäster som vill prova på rekommenderas bokning under de något varmare sommarhalvåret från juni till augusti. För mer erfarna gäster, och gäster med stor fångst i fokus, rekommenderas bokning under vinterhalvåret då fisket i regel är som bäst. Störst chans till bra gäddfiske erbjuds i maj-juni. Under de mörkaste månaderna kan gäddfisket vara riktigt bra, men ställer lite högre krav på gästerna då vädret kan vara kärvt och huggen glesa men resulterar ofta i lite större fisk.

Erfarenhet
Jag har mångårig erfarenhet av fiske i Vänerskärgårdarna och har trollingfiskat aktivit i Vänern de senaste 10-15 åren och har 100-tals stora fiskar som resultat, både gäddor, gös, lax och öring. Specialité är gäddtrolling och är främst det jag erbjuder i min guidning, men även lax/öring och gös erbjuds.

Utrustning
Båten är en Pioner Multi III med en Mercury 80 hk 4-takt EFI. Båten är utrustad med GPS, Ekolod, VHF, nödraketer, första hjälpen, brandsläckare och räddningsstege. Båten kan som mest ta upp till 9 personer och är stabil, sjösäker och väl anpassad för Vänerns vatten. Vid fiskeguidning begränsas antalet gäster till maximalt 5 personer.

I fiskeguidningen ingår all behövlig fiskeutrustning, kunnig fiskeguide, lån av flytväst/flytoverall, fika med kaffe och kaka. Vid gäddfiske används 6 spön som fiskas på s.k. planerboards. Vid fiske efter lax, öring och gös används upp till 10 spön ute på Vänerns fria vatten.

Bokning
Det går bra att boka från 1 person till fast pris – upp till 5 personer. En guidning pågår i ca 8 timmar och gäller från utgång från brygga till hemkomst vid brygga. Jag rekommenderar att lunch intas vid strandhugg, men om man vill fiska under lunchen går givetvis det också bra. Lunch tar man med själv och jag rekommenderar att man, under vinterhalvåret, tar med sig varm mat i termos (ex. varm soppa å liknande). Jag kan hämta upp gästerna vid förutbestämd plats för att maximera fisketiden och minimera onödigt båtåkande på sjön. Framkörningsavgift tillkommer.

Fiskeguidningen kan anpassas utifrån önskemål från kunden och kan kombineras med natur- och kulturguidning i skärgården. Exempelvis kan vi fiska under förmiddagen för att vid lunchtid gå iland på något ö och inta lunch och få en naturguidning på ön. Detta rekommenders för maximal Vänerupplevelse!

Skicka en förfrågan eller bokning på

fiske@vanervard.se eller ring på 070 622 16 93

Se mer om priser under Pris här ovan.

Vårgädda från Vänerskärgården på nästan 12 kg.

Vårgädda från Vänerskärgården på nästan 12 kg, år 2014.

Dubbelhugg av två gäddor på 10 kg.

Dubbelhugg, två gäddor på ca 10 kg, år 2011.

Öring på nästan 6 kg

Öring på nästan 6 kg, år 2015. Fångad vid gäddtrolling på våren. Rolig bifångst som ibland händer på Vänern.

Vårgädda från ytterskärgården, feb. 2016.

Vårgädda över 10 kg från ytterskärgården, feb. 2016.

Släpper tillbaka riktigt stor gädda, år 2009.

Släpper tillbaka riktigt stor gädda, år 2009.