Fiskeguidning

Fiskeguidning erbjuds under årets alla månader så länge det inte är is. Fisket bedrivs i Vänern och dess skärgårdar och metoden är trolling (släpfiske efter båt). Under sommaren erbjuds spinnfiske efter gädda och abborre.

Erfarenhet
Jag har fiskat sedan barnsben och fiskar sen många år uteslutande på Vänern. Främst sysslar jag med trollingfiske efter gädda men även lax/öring vid den kalla årstiden. På sommaren fiskar jag abborre vilket är ett roligt och avslappnande fiske.

Jag spenderar många timmar på sjön varje år eftersom jag arbetar i skärgårdarna. Jag har god kunskap om sjön och hur man navigerar tryggt och säkert på de stora vattenvidderna.

Utrustning
Båten som används är 6 meter lång och har hytt. Här sitter man varmt å bekvämt även i sämre väder. Skulle det bli kallt så slår man på värmaren och det blir varmt å behagligt under de mest ruggiga av dagar. Båten är utrustad med ekolod, plotter, autopilot, troll control, radar, vhf med mera och är säker och sjöduglig. Maximalt kan 10 spön och två djupriggar användas med beten som anpassas för årstiden, platsen och vad man fiskar efter.

Fiske efter abborre och gädda på sommaren bedrivs med lättare utrustning, typ spinnspö.

För gäster finns flytvästar att låna.

Bokning
Det går bra att boka från 1 person till fast pris – upp till 5 personer. En guidning pågår i ca 8 timmar och gäller från utgång från brygga till hemkomst vid brygga. Jag rekommenderar att lunch intas vid strandhugg, men om man vill fiska under lunchen (i båten) går det givetvis också bra. Lunch tar man med själv och jag rekommenderar att man, under vinterhalvåret, tar med sig varm mat i termos (ex. varm soppa å liknande). Jag kan hämta upp gästerna vid förutbestämd plats för att maximera fisketiden och minimera onödigt båtåkande på sjön. Framkörningsavgift kan då tillkomma.

Fiskeguidningen kan anpassas utifrån önskemål från kunden och kan kombineras med natur- och kulturguidning i skärgården. Exempelvis kan vi fiska under förmiddagen för att vid lunchtid gå iland på något ö och inta lunch och få en naturguidning på ön. Detta rekommenderas för maximal Vänerupplevelse!

Priser från 2 000 kr / person med minimumdebitering på 3 personer. 

Skicka en förfrågan eller bokning på

fiske@vanervard.se eller ring på 070 622 16 93


Fiske handlar om upplevelse!

På Vänern kan man få en upplevelse som få andra sjöar kan leverera. Det är dels fisket som kan vara i världsklass, men att det göra det i en otroligt vacker natur är unikt. Endera långt ut på Vänerns stora vida vatten eller långt inne i skärgårdarna.

Vänerlax 11,5 kg  tagen 20191225

Vänern har en fantastiskt sjö där alla årstider erbjuder bra fiske. På vintern är det främst trolling efter den unika insjölaxen som lockar. Här är ett stort exemplar som jag fångade juldagen 2019 där jag inte var ensam om att fånga riktigt stor lax. Trenden är ganska tydligt för vattnen utanför Hammarö…stor lax rör sig i området!

Vänergädda 14,5 kg tagen 20180513

Vänern erbjuder gäddfiske av högsta klass. Ofta får man fina gäddor från 80-100 cm och det är inte allt för ovanligt att få gäddor över 1 meter. Här är en välkonditionerad gädda på 113 cm och 14,5 kg som högg en dimmig och lugn dag ute på Vänern. Timmarna innan högg en på 13,6 kg. Världsklass!

Vänergädda 12,5 kg tagen 20121210

December är en bra månad för gäddfiske i Vänern. Laken kommer in för att leka och de stora gäddorna följer med in på grundare områden. Den här välkonditionerade gäddan på 12,5 kg och 109 cm högg en gråmulen dag när vädret slagit om från kyla till mildväder (Goväär på Värmländska)